הסאונד (ובעברית – צליל) הוא גורם חשוב במיוחד מכל יצירה מוסיקלית – סאונד נקי ומלא מאפשר לנו להעריך את המוסיקה בקלות, ואילו סאונד גרוע, אשר הוקלט ברישול, יגרום לנו, פעמים רבות, לפטור בזלזול את היצירה המושמעת.
כיום, עם ההתפתחות האדירה של הטכנולוגיה, ניתן ליצור סאונד מקצועי למדי גם באולפן הביתי, ומוסיקאים חובבים המחכים לפריצה יכולים לשפר את איכות הסאונד של יצירתם פלאים, ולהעלות את הסיכויים להתקבל לחברות התקליטים.
אולם, על מנת לשלוט בכל רזי התחום ולהפיק סאונד איכותי באולפן הביתי (ועל אחת כמה וכמה באולפן המקצועי) דרושה היכרות מעמיקה עם הציוד, כמו גם שלל ידע, כלים ומיומנויות.
אז אם גם אתם רוצים "לצלול אל תוך נהר בו הצלילים חיים" וללמוד כיצד להפיק סאונד עשיר, מלא ואיכותי במיוחד - בין אם לצורך השתלבות בעבודה בתחום, או לצורך העשרה אישית ו"טיפול" במוסיקה שאתם יוצרים – הלימודים בקורס סאונד מיועדים עבורכם.
הלימודים בקורס סאונד מיועדים לכל מי שהמוסיקה בדמם ולכל המעוניינים לדעת כיצד לנצל את כל יתרונות האולפן הביתי ותוכנות הסאונד החדישות על מנת לשפר את איכות הסאונד במוסיקה שהם יוצרים ומפיקים. אם אתם מוסיקאים חובבים או מקצועיים – קורס זה יתרום לכם המון!
אם אתם מתעניינים בלימודי סאונד ייתכן כי תמצאו עניין גם בקורס -DJ,
קורס סינתזה ועיבוד סאונד, קורס מוסיקה אלקטרונית, קורס הגברה, קורס בקרת קול ומגוון קורסים נוספים מתחומי המוסיקה.
פעמים רבות נדרשים המועמדים ללימודי סאונד לעבור בהצלחה מבחני קבלה שונים (במתמטיקה, אנגלית, תפעול המחשב וכמובן – מוסיקה), שנועדו לקבוע את מידת התאמת המועמד ללימודים. ראיונות קבלה נפוצים אף הם כתנאי קבלה ללימודים. כמו כן, לעיתים נדרשים המועמדים להיות בעלי ידע בסיסי בתוכנת סיקוונסר (או תוכנות רלוונטיות אחרות –
פרו טולס, קיובייס וכו').
משך הלימודים בקורס סאונד משתנה בהתאם לעומק והיקף הלימודים ומטרתם, כמו גם בהתאם למשך הזמן המוקדש לתרגולים מעשיים.
הקורסים הבסיסיים בתחום כוללים בין 100 ל-200 שעות לימוד אקדמיות ונמשכים בין ארבעה חודשים לשנה, ואילו הקורסים מעמיקים ומקיפים יותר בתחום, הכוללים בין 300 ל-800 שעות לימוד אקדמיות, נמשכים, בדרך כלל, בין שנה לשנתיים. המתכונת בה מתנהלים רב רובם של הקורסים כוללת מפגש אחד או שניים בשבוע.
אם אתם מתעניינים בלימודי סאונד וחושקים להירשם אליהם, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם לעשות זאת – יש לנו חדשות טובות בשבילכם! חלק ניכר מהמכללות מציעות קורסים
בשעות אחר הצהריים והערב, כך שגם אם אתם אנשים עובדים או סטודנטים תוכלו למצוא את הזמן המתאים לכם ביותר, וליהנות מלימודים מרתקים ומעשירים אלו.
לימודי סאונד כוללים מגוון עשיר של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים לצד שלל התנסויות מעשיות בעבודה באולפן הביתי או המקצועי. חלק מהמכללות אף מציעות סדנאות אומן חווייתיות, בהן תזכו לפגוש את בכירי אנשי המקצוע והאמנים בתעשיית המוסיקה והסאונד הישראלית.
בד"כ כוללים הלימודים בקורס סאונד את הנושאים הבאים: מערכת השמע, תורת הצליל, אקוסטיקה, פסיכואקוסטיקה, אמנות ההקלטה, מושגים בסיסיים בחשמל ו
הגברה, כלי העבודה באולפן – מוניטורים, מיקרופונים, מגברים, מיקסרים, יסודות המיקס, אפקטים, קומפרסורים, יסודות ההפקה, בטיחות באולפן, כבלים וחיווט, ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד מרתקים, המלווים בתרגולים שוטפים באולפן, כך שהכשרת הבוגרים הינה לעילא ועילא.
בוגרי קורס סאונד, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים לשפר פלאים את הסאונד במוסיקה אותה הם יוצרים, עובדה היכולה להעלות את הסיכוי שלהם להרשים את חברות התקליטים והמפיקים.
בוגרי הקורסים המקיפים והמעמיקים בתחום יוכלו להשתלב בעבודה כאנשי סאונד וטכנאי קול בגופי השידור וההפקה השונים. כן יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודה באולפני הקלטות, או אף לפתוח אולפן הקלטות משל עצמם.
לסיכום, אם אתם חיים ונושמים מוזיקה, וודאי אתם מודעים לחשיבותו של הסאונד – אשר יכול לעשות את ההבדל בין יצירה מוסיקלית עלומה ליצירה החורכת את גלי האתר.
אם אתם מוסיקאים חובבים המחכים לפריצה הגדולה – סאונד איכותי יכול לשכנע את חברות התקליטים להשקיע בכם, ואם אתם "סתם" חובבי מוסיקה, לימודי הסאונד יכולים להקנות לכם של כבוד בתעשייה, ולעזור לכם בעבודה בה תסייעו להפיק מגוון יצירות מוסיקליות. אז בואו ליהנות מלימודים שנשמעים מעולה – בואו ללמוד בקורס סאונד.