מוזיקה, כפי שטוענים רבים, היא לא רק טעם החיים, אלא היא גם שפת הרגש, והיא מהווה שפה בינלאומית, המקרבת בין לבבות ומגשרת בין תרבויות. בכוחה של המוזיקה לחדור אל עמקי נפשותינו, לעורר בנו זיכרונות עתיקים וערגה למקומות רחוקים, שבהם מעולם לא ביקרנו.
המוזיקה האתנית, הידועה גם כמוזיקה עממית ומוזיקת עולם, כוללת מגוון סגנונות וז'אנרים מכל רחבי תבל, שכן כל תרבות פיתחה במהלך ההיסטוריה את סגנון המוזיקה הייחודי לה, המבטא את רחשי ליבה הכמוסים.
אם אתם מעוניינים למסע מרתק סביב העולם מבלי לצאת מהארץ, להכיר כלי נגינה ייחודיים ולקבל שלל כלים אותם תוכלו לשלב ביצירתכם המוסיקלית – תוכלו להירשם ללימודי מוזיקה אתנית. בואו לקרוא מידע נוסף אודות הלימודים המרתקים בקורסים השונים בתחום המוזיקה העממית.
לימודי מוזיקה אתנית מיועדים למי אשר המוזיקה זורמת בדמם, לאנשים יצירתיים ובעלי ראש פתוח, ובכל המעוניינים להכיר מקרוב את תרבותם ואמנותם של תרבויות זרות. הלימודים מתאימים הן למעוניינים בהעשרה אישית מרתקת והן למוסיקאים המעוניינים להתפתח בתחום ולהעשיר את יצירתם במוטיבים וכלים מעולמה של המוזיקה העממית.
אם אתם מתעניינים בלימודי מוזיקה אתנית, ייתכן כי תמצאו עניין רב גם בלימודים ב
קורס מוזיקה אלקטרונית, לימודי תואר ראשון במוזיקה, לימודי הלחנה ועיבוד וקורסים קרובים נוספים.
בעוד חלק מהקורסים למוזיקה אתנית ומוזיקה יהודית (בעיקר קורסי ההעשרה) פתוחים בפני הקהל הרחב ואינם מציבים בפני המתעניינים כל תנאי קבלה, קורסים אחרים מקבלים אל שורותיהם רק את מי שעומד בשלל תנאים: לעיתים נדרשים המועמדים להיות בעלי ניסיון מעשי בנגינה או בשירה, לדעת לקרוא תווים, לעבור מבחנים ייעודיים שונים (בנגינה, בתיאוריה מוזיקלית וכו'), ולעיתים אף נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה אישי, הבודק את מידת התאמתם ללימודים.
משך הלימודים בקורסים השונים בתחומי המוזיקה האתנית משתנה בהתאם לעומקו והיקפו של הקורס, כמו גם בהתאם למטרתו של הקורס.
קורסי ההעשרה בתחום נמשכים, בדרך כלל, חודשים אחדים (בין חודשיים לארבעה חודשים) ואילו הקורסים המעמיקים והמקיפים בתחום, הכוללים הכשרה מקצועית איכותית בתחום, נמשכים, בדרך כלל, כשלוש שנים לערך. כמו כן ניתן ללמוד את התחום באופן פרטי, ואז נמשכים הלימודים בהתאם לקצב התקדמותו האישי של כל תלמיד ותלמיד.
אם אתם מתעניינים בלימודי מוזיקה אתנית ורוצים להירשם ללימודי התחום, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם להשתלב בלימודים המרתקים, יש לנו חדשות משמחות בשבילכם! חלק ניכר מהקורסים בתחום מתקיימים
בשעות אחר הצהריים והערב, כך שגם אנשים עובדים וסטודנטים יכולים להשתלב בקלות ונוחות בלימודים המרתקים והמעשירים, בזמן המתאים להם ביותר, וללא לוותר או לפספס ימי עבודה או לימודים.
לימודי מוזיקה אתנית כוללים מגוון עשיר של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, ובחלק מהקורסים בתחום חלק נרחב אף מוקדש להתנסויות מעשיות בנגינה על כלים שונים. חלק מהמכללות אף כוללות
סדנאות אומן ומפגשים מרתקים עם אומני מוזיקת עולם מובילים.
פעמים רבות כוללים לימודי מוזיקה אתנית את הנושאים הבאים: תיאוריה מוזיקלית מערבית ומזרחית, תולדות המוסיקה, תורת המקאם, סולפג', הרמוניה, קומפוזיציה, תזמור ויסודות ניצוח, אלתור מערבי ומזרחי, קצב. חלק ממוסדות הלימוד אשר מכשירות מדריכים מוסמכים במוסיקה מעבירים תכנים נוספים כגון הופעה אישית, פסיכולוגיה חינוכית, מתודיקה ובניית מערכי לימוד.
החלק המעשי כולל לימוד נגינה בכלי נגינה אחד או יותר כגון דרבוקה, קמנצ'ה, קאנון, סנטור, דוירה, קלרינט, חליל, נאי, כינור מזרחי, שירה אתנית ועוד.
בוגרי קורס מוזיקה אתנית, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
בוגרי הקורסים המקיפים והמעמיקים (הנמשכים כשלוש שנים) יהיו זכאים לתעודת "אומן מבצע במוזיקה אתנית" ולעיתים אף לתעודת "מדריך מוסמך במוסיקה". חלק ממוסדות הלימוד מעניקים לבוגריהם תעודה המוכרת על ידי מינהל התרבות.
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודות חינוך והדרכה בתחום, וכמובן – לשלב את הכלים הייחודיים של המוזיקה האתנית, ביצירותיהם.
לסיכום, אם אתם חיים ונושמים מוזיקה, אם אתם מחפשים לגלות סגנונות חדשים, אומנים מרתקים, וכלי נגינה ייחודיים, ואם אתם מעוניינים להכיר מקרוב מוזיקה של עמים רחוקים (וגם של עמים קרובים) – ייתכן כי תשאבו הנאה רבה מלימודי מוזיקה אתנית. אז בואו ליהנות מלימודים חסרי גבולות – בואו ללמוד בקורס מוזיקת עולם.