מקצועית א' היא בחינה העוסקת בניתוח ניירות ערך ומכשירים פיננסיים, ואשר הצלחה בה הינה תנאי מוקדם לקבלת הרישיון לעסוק בשלל מקצועות מבוקשים –
ייעוץ ושיווק השקעות, ניהול תיקים וייעוץ פנסיוני.
כיוון שבחינה זו הינה קשה ומאתגרת במיוחד, מציעים מספר מכללות ומוסדות לימוד, הנחשבים כמובילים בתחומם, קורסים ממוקדים אשר נועדו להכין את בוגריהם למעבר מוצלח של בחינה זו.
אם גם אתם עומדים לגשת למבחן המקצועית א', מומלץ מאד להירשם לאחד מקורסי ההכנה, ולא להסתכן בכישלון בבחינה, אשר יגרום לאבד זמן יקר בהמתנה למועד הבחינה הבא, המתנה האורכת חודשים ארוכים.
לימודי מקצועית א' מיועדים למעוניינים להוציא רישיון של יועץ השקעות, משווק השקעות, יועץ פנסיוני ומנהל תיקים, ומעוניינים לעבור את בחינת מקצועית א' בקלות.
תנאי הקבלה לקורס מקצועית א' כוללים מעבר של מבחני הקדם (או פטור מבחינות אלו) – כלכלה, חשבונאות, ו
מימון וסטטיסטיקה. חלק ממוסדות הלימוד בתחום אף מציבים בפני המועמדים תנאי קבלה נוספים – עמידה בריאיון אישי, בגרות מלאה, תואר ראשון רלוונטי וכיו"ב.
הלימודים בקורס מקצועית א' כוללים, בדרך כלל, בין 150 ל-200 שעות אקדמיות.
כדאי לדעת כי רוב רובם של המכללות ומוסדות הלימוד בתחום מציעים מסלולי לימוד נוחים וגמישים במיוחד, הכוללים מסלולי בוקר, מסלולי ערב, מסלולי שישי ומסלולים משולבים, כך שגם אנשים עובדים (ואנשים עסוקים אחרים) יכולים להשתלב בקלות בלימודים בקורס במועדים הנוחים והמתאימים להם ביותר.
נושאי הלימוד בקורס הכנה למבחן מקצועית א' כפופים, כמובן, לנושאים המופיעים בבחינה, ועל כן ההבדלים בין מוסדות הלימוד אינם רבים, אולם, ייתכנו הבדלים בדגשים הניתנים ובמידת ההתעמקות בנושאים השונים בין המוסדות השונים. הלימודים בקורסים בנושא משלבים בין הקניית הידע העיוני והתיאורטי הרלוונטי, לבין שלל תרגולים – לרבות השלמה של מבחנים לדוגמא, כך שהכנת הבוגרים לבחינה הינה איכותית במיוחד.
בין הנושאים הנלמדים בקורס: קרנות נאמנות, ניירות ערך, תכניות חיסכון, קופות גמל, רישום ניירות ערך למסחר, גורמים המשפיעים על שווי ניירות ערך, הערכת
אג"ח, שימושים במכשירים פיננסיים, גידור סיכונים, תמחור אופציות, תשקיף, ועוד שלל נושאי לימוד רלוונטיים, המכסים את כל החומר המופיע בבחינה.
בוגרים העומדים בדרישות הלימודים זכאים לתעודה מטעם מוסד הלימודים בו למדו. אולם, חשוב להדגיש כי אין תעודה זו מהווה הסמכה לעיסוק בתחום.
על מנת לקבל את רישיון העיסוק יהיה עליכם לעמוד בבחינה נוספת –
מקצועית ב', להשלים התמחות בת מספר חודשים, ולעמוד בשאר הדרישות של הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר.
לסיכום, אם גם אתם מעוניינים לקבל את הרישיון היוקרתי אשר יקנה לכם את הזכות לעסוק במקצועות המבוקשים של ניהול תיקים, ייעוץ השקעות, שיווק השקעות וייעוץ פנסיוני יהיה עליכם לעבור את שלל המבחנים של הרשות לניירות ערך, אשר ביניהם גם מבחן המקצועית א'.
כיוון שמדובר במבחן מורכב, הכולל חומר רב, וקשה לעבור אותו בהצלחה ללא ההכנה המתאימה, כדאי מאד לעבור קורס מקצועית א', אשר יקנה לכם את כל הידע והכלים הדרושים על מנת שתצליחו במבחן כבר בניסיון הראשון, ולא תיאלצו לחכות חצי שנה עד מועד הבחינה הבאה.