הבחינה בניתוח ניירות ערך ומכשירים פיננסים (מקצועית א') מטעם הרשות לניירות ערך, היא אחד השלבים המתקדמים בדרך להוצאת רישיון העיסוק בייעוץ ושיווק השקעות, ניהול תיקים ו
ייעוץ פנסיוני.
בחינה זו, העוסקת, כראוי לשמה, בנושאי ניירות הערך והמכשירים הפיננסיים, נחשבת למורכבת למדיי, וכיוון שהיא נערכת פעמיים בשנה בלבד, אי הצלחה בה מעכב משמעותית את המעוניינים להתחיל לעבוד בתחומים האמורים.
על מנת להצליח בבחינה זו יהיה עליכם להכיר את מבנה שוק ההון ואת המדדים השונים המסכמים את הפעילות בו, כמו גם את הנכסים והמכשירים הפיננסיים השונים, את המיסוי עליהם, את שיטות המסחר, שיטות החישוב של מחיריהם, שיטות שונות להערכת שווי חברות ואג"ח, ועוד שלל נושאים.
אם ברצונכם להעלות את הסיכויים לעבור בחינה זו על הניסיון הראשון – מומלץ מאד להירשם לקורס ניתוח ניירות ערך (קורס מקצועית א'), אשר נועד להכין אתכם בדיוק לכך – להקנות לכם את מיטב הידע והכלים הדרושים להצלחה בבחינה, דרך לימודים מקיפים ותרגולים שוטפים, כך שתגיעו אליה מוכנים ומצוידים – לא רק בידע, אלא גם בביטחון ביכולותיכם.
הלימודים בקורס ניתוח ניירות ערך מיועדים, כמובן, לעומדים בפני בחינת המקצועית א' – המעוניינים להוציא רישיון לעסוק בייעוץ ושיווק השקעות, ניהול תיקים ו
ביטוח פנסיוני, אשר עברו את הבחינות המוקדמות יותר הנדרשות (או הינם בעלי פטור מבחינות אלו).
חלק מהמכללות בתום מציבות בפני המועמדים דרישות נוספות – ריאיון קבלה, תואר ראשון רלוונטי, בגרות מלאה וכיו"ב, כך שמומלץ לברר מול מוסד הלימודים עצמו את תנאי הקבלה הספציפיים.
לימודי ניתוח ניירות ערך כוללים, בד"כ, בין 100 ל-200 שעות לימוד אקדמיות ונמשכים חודשים אחדים (בין שלושה חודשים לחצי שנה).
כדאי לדעת כי רבות מהמכללות בתחום מציעות מסלולי לימוד נוחים וגמישים במיוחד, בכדיי להקל על אנשים עובדים להירשם ללימודים. על כן ניתן ללמוד את הקורס
בשעות אחר הצהריים והערב, בימי שישי, ואפילו בלימודים און ליין (דרך האינטרנט) בשעות והמועדים המתאימים לכם ביותר.
נושאי הלימוד בקורס ניתוח ניירות ערך ומכשירים פיננסיים אינם משתנים הרבה בין הקורסים השונים בתחום, שכן כולם נועדו להכין את בוגריהם לבחינה, והחומר הנלמד נגזר מתכני ושאלות הבחינות. כמו כן, כדאי לדעת, כי הקורסים כוללים, בנוסף להקניית הידע העיוני, גם שלל תרגולים מעשיים ומילוי בחינות לדוגמא.
בין הנושאים הנלמדים בקורס:
קרנות נאמנות, ניירות ערך, תכניות חיסכון, קופות גמל, מט"ח, תעודות סל, רישום ניירות ערך למסחר, מסחר בבורסה בישראל ובעולם, מכירות בחסר, גורמים המשפיעים על שווי ניירות הערך, תיאום שערים, שיטות שונות להערכת חברות, הערכת אג"ח, גבולות מחירי אופציות, המודל של בלאק ושולץ, המודל הנאיבי, המודל הבינומי, הקשר בין מחיר אופציות CALL ו PUT, הערכת כתבי אופציה, ועוד.
לסיכום, אם אתם עומדים לגשת לבחינה בניתוח ניירות ערך ומכשירים פיננסיים (מקצועית א') כדאי מאד להגיע אליה מוכנים, מתורגלים ומצוידים במיטב הידע. השתתפות בקורס הכנה למבחן מקצועית א' תקנה לכם, בזמן קצר יחסית, את כל שתזדקקו לו על מנת להתמודד בהצלחה עם הבחינה, ולעבור בקלות שלב הכרחי זה, בדרך לקבלת רישיון העיסוק בתחומי ההשקעות, הביטוח וניהול התיקים.