מידע כללי
תחומי
איכות הסביבה זוכים לאחרונה למודעות הולכת וגדלה בקרב קובעי המדיניות כמו גם בקרב הציבור הכללי. החשיבות של שמירה על הסביבה הופכת ברורה יותר ויותר, וכיום רבים יודעים כי על מנת שהכדור עליו אנו חיים ישרוד עוד שנים רבות, יהיה על כולנו לשנות מעט את הרגליי חיינו ואת הבזבוז האדיר של משאבי הסביבה הנפוץ בעולם המערבי.
הגינון האקולוגי נהנה אף הוא מהמגמה המקדמת את השמירה על איכות הסביבה, ותחום זה זוכה אף הוא לפופולאריות גדולה, שכן הוא מאפשר לכם להקים ולתחזק גינה יפיפייה, תוך שמירה על הסביבה.
אז אם גם אתם מעוניינים ללמוד תחום זה לעומקו, ולרכוש את כל הידע, הכלים והמיומנויות שיעזרו לכם להקים גינה אקולוגית על פי עקרונות הפרמקלצ'ר, הגעתם למקום הנכון – בואו לקרוא מידע רב אודות לימודי גינון אקולוגי, וליצור קשר עם המכללות ובתי הספר המובילים המציעים קורסים בתחום.
קהל יעד
הלימודים בקורס גינון האקולוגי ובקורס פרמקלצ'ר וקורס גינון קהילתי מיועדים לכל המעוניינים להעשיר את ידיעותיהם בתחום, להעמיק היכרותם עם נושא מרתק זה ולהקים גינה קהילתית משל עצמם.
הלימודים מתאימים במיוחד לשוחרי איכות הסביבה, לפעילים בתחום הגינות הקהילתיות, לגננים ו
מעצבי גינות, ולבעלי תפקידים העוסקים באיכות הסביבה ברשויות המקומיות, בבתי הספר וכיו"ב.
תנאי קבלה
ברוב רובן של המכללות בתחום אין כל דרישות קבלה ללימודים בקורס גינון אקולוגי – וכל מי שמעוניין להעשיר את עצמו בידע וכלים בתחום, מוזמן לבוא ליהנות מלימודים אלו.
משך לימודים
לימודי גינון אקולוגי כוללים, בהדרך כלל, בין 20 ל- 100 שעות לימוד אקדמיות והם נמשכים חודשים אחדים (בין חודש לחצי שנה).
מכללות רבות בתחום מציעות מסלולי לימודי נוחים במיוחד, המתקיימים בימי שישי בבוקר או
בשעות הערב ואחר הצהריים, במטרה להקל על אנשים עובדים, סטודנטים ואנשים עסוקים אחרים ליהנות אף הם מלימודים מעשירים אלו.
נושאי לימודים
הלימודים בקורס גינון אקולוגי וקורס פרמקלצ'ר כוללים, בד"כ, את הנושאים הבאים: מבוא לגננות אקולוגית; היכרות עם גישות שונות הקיימות בגינון קהילתי בארץ ובעולם; בעיות הנוגעות לחסכנות במשאבים לצד פוריות; עיצוב של גינות נוי; מערכות השקייה; מערכות טיהור מים - הקמה ותחזוקה; חיפוי וקומפוסט; כיצד לתכנן את הגינה על פי עקרונות הקיימות; מהן השיטות לטיפוח פוריות הקרקע; כיצד לטפח גינה מתחשבת בסביבה; גידול ירקות וצמחי תבלין; טיפול ראוי בעצים.
כן כוללים הלימודים את הנושאים הבאים: ההבדלים בין צמחייה חד שנתית לעומת צמחייה רב שנתית; כיצד לתחזק את הגינה; יצירת אקלים; מיפוי השטח; מיקום יחסי של הצמחייה; איך ליצור גן מגוון ונקי מרעלים ואיך לשמור על יחסי גומלין חיוביים בין אדם לצומח ולבעלי החיים בסביבתנו הקרובה; כיצד לנצל את המים האפורים להשקיית הגינה; כיצד לשדרג גינה קיימת לחסכונית במים; תכנון גינה על פי עקרונות הקיימות ועוד.