קורס גישור

ללמוד לגשר וליישב סכסוכים

קורס גישור
גישור הוא דרך ליישוב סכסוכים ומחלוקות בכל תחומי החיים – החל ממחלוקות בתוך המשפחה (ירושה, גירושין וכו'), דרך סכסוכי שכנים וכלה בסכסוכים עסקיים מורכבים. בשינם האחרונות הולך ותופס הגישור מקום של כבוד כדרך לפתרון סכסוכים שונים, עקב העומס הרב על בתי המשפט (והזמן הארוך שלוקל להם לפתור סכסוכים), ועקב רצונם של רבים להגיע לפתרון מוסכם, מחוץ לכתלי בית המשפט.

הלימודים בקורס גישור מיועדים לא רק לאנשים המעוניינים להיות מגשרים, אלא גם לאנשי מקצוע אחרים אשר יכולים להשתמש בכלי הגישור לצורך עבודתם – מטפלים, מנהלים, עובדי כוח אדם וכו'. הקורס מספק כלי יישומי וגישה חדשה לחיים, אשר יכולה לעזור בכל תחום ולתרום למגוון אנשי מקצוע. בואו לקרוא מידע נוסף על לימודי גישור.
ייעוץ לימודים חינם
מלא/י פרטיך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.
 מסכים לתנאי השימוש.

קהל יעד

הלימודים בקורס מגשרים מיועדים, כמובן, לכל המעוניינים להשתלב בעבודה בתחום מרתק זה, ולעזור לרבים ליישב את סכסוכיהם בהצלחה, מחוץ לכתלי בית המשפט. כן מיועדים הלימודים לכל מי שמעוניין לרכוש כלים, ידע ומיומנויות שיעזרו לו לגשר, לפשר ולפתור סכסוכים לצורך עבודתו הנוכחית – כמנהלים או מטפלים משפחתיים, לדוגמא.

הלימודים בקורס מתאימים במיוחד לעורכי דין, מטפלים (פסיכולוגים, מטפלים באמנות, עובדים סוציאליים וכו'), אנשי ייעוץ וחינוך, המעוניינים לרכוש כלים חדשים לארגז כליהם המקצועי.
 

תנאי קבלה

תנאי הקבלה לקורס גישור כוללים, בדרך כלל, דרישה לתואר ראשון (מכללות אחדות מאפשרות להתקבל גם ללא תואר ראשון – ועל בסיס תעודת הבגרות בלבד) ומעבר של ראיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודים ולעיסוק בתחום.

כמו כן, חלק מהמכללות בתחום דורשות מהמועמדים להיות גם בעלי ניסיון מעשי רלוונטי – בתחומי הטיפול, הייעוץ, האימון, עריכת הדין וכו'.

משך לימודים

הלימודים בקורס גישור כוללים, בדרך כלל, בין 60 ל-80 שעות לימוד אקדמיות, והם נמשכים בין חודשיים וחצי לחצי שנה, בהתאם לסך שעות הלימוד הכולל בקורס ומתכונת הלימודים – מספר המפגשים השבועיים ואורכו של כל מפגש.

אם אתם מעוניינים להשתלב בלימודים אלו, אך חושבים כי תתקשו לעשות כן, עקב סדר יומכם העמוס, יש לנו חדשות טובות עבורכם: מכללות רבות מציעות אפשרות בחירה בין לימודים בשעות היום לבין לימודי ערב וימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עובדים (ואנשים עסוקים אחרים) יכולים להשתלב בלימודים בנוחות ובקלות, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
 

נושאי לימודים

הלימודים בקורס גישור דואגים להכשיר את בוגריהם במיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום, על כן משלבים מרבית הקורסים בתחום בין לימודים עיוניים ותיאורטיים מקיפים, לבין שלל התנסויות מעשיות – השתתפות בסימולציות, צפייה בתהליכי גישור וכיו"ב.

לעיתים קרובות כוללים לימודי גישור את התכנים הבאים: משמעות ומהות הגישור כדרך ליישוב סכסוכים, מיומנויות הגישור (הקשבה פעילה, אמפתיה, כתיבת הסכם), ניתוח קונפליקטים וסגנונות ניהולם, דרכי משא ומתן, הכרת המנגנונים ליישוב סכסוכים מחוץ למערכת בתי המשפט, עקרונות הגישור ושלבי הליך הגישור, תפקיד המגשר ותכונותיו, סוגיות אתיות בגישור, היבטים משפטיים בגישור, הגישור בישראל ועוד.
 

תעודה

בוגרי קורס גישור ויישוב סכסוכים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.

בוגרים אשר ישלימו את ההתמחות בתחום, יוכלו בסיומה להגיש בקשה למשרד המשפטים – ולזכות בתעודה מטעמו (מותנה בעמידה בכל הדרישות של משרד המשפטים להסמכת מגשרים).

אפשרויות תעסוקה

בוגרי הקורס יוכלו לשמש כמגשרים בסכסוכים שונים, אך לא בבתי המשפט. בוגרים אשר יבחרו להוציא גם תעודת מגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים, יוכלו לעסוק בעבודה כמגשרים גם בבתי משפט.

כיוון שהעומס על בתי המשפט הוא רב, וכיוון שיותר ויותר אנשים מעדיפים לפתור את סכסוכיהם מחוץ לכתליו – הביקוש למגשרים נמצא בעליה מתמדת – ורבים מבוגרי הקורס מצליחים להשתלב בעבודה בתחום במהירות ובקלות.  
 

אפשרויות המשך לימודים

בוגרים המעוניינים להמשיך ולהתמחות בתחום יכולים לפנות לקורסים מתקדמים, דוגמת קורס גישור משפחתי, לדוגמא.
איפה אפשר ללמוד קורס גישור?
אודות - תנאי שימוש - צור קשר - מפת אתר
שירות אישי חינם
קורס גישור
סגור חלון
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך עם כל התשובות?