הלימודים בקורס פסיכודרמה מיועדים לכל המעוניינים להכיר שיטה טיפולית ייחודית זו – בין אם ברצונם בהעשרה אישית בלבד בתחום, ובין אם ברצונם בהכשרה מקצועית איכותית – שתקנה להם את כל הכישורים הדרושים למטפל איכותי בפסיכודרמה.
הלימודים מתאימים במיוחד למטפלים מגישות שונות (פסיכולוגים, מטפלים באמנות,
מטפלים במוסיקה וכו', כמו גם למורים (ובייחוד מורים לחינוך מיוחד), המעוניינים להעשיר את ארגז הכלים הטיפולי שלהם בשלל כלים טיפוליים חדשים.
אנשי מקצוע מתחומי התיאטרון והקולנוע – שחקנים, במאים, כוריאוגרפים וכד' – יכולים אף הם להיתרם רבות מלימודים אלו – ולהשתמש בכלים אותם רכשו בעבודתם – או לפנות לעבודה בעולם הטיפול.
תנאי הקבלה ללימודים בקורס פסיכודרמה משתנים בהתאם למטרות הקורס: קורסי מבוא לתחום, אשר אינם מסמיכים את בוגריהם כמטפלים, פתוחים, בדרך כלל, בפני הקהל הרחב, ואין הם מציבים כל תנאי קבלה (אם כי לעיתים נדרשים המועמדים לעבור ריאיון אישי).
קורסים להכשרת מטפלים בפסיכודרמה דורשים, בדרך כלל, מהמועמדים להיות בעלי תואר ראשון רלוונטי (בתחום טיפולי/ חינוכי, או אף בתחומי האמנויות), ולעיתים אף נדרש ניסיון מעשי בעולם הטיפול, החינוך או הייעוץ על מנת להתקבל ללימודים.
כן נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה, הבודק את מידת התאמתם ללימודים ולעיסוק בתחום טיפולי.
משך הלימודים בקורס פסיכודרמה משתנה בהתאם לעומק, היקף ומטרות הלימודים בקורס:
סדנאות פסיכודרמה קצרות, המיועדות לפתוח צוהר אל עולם מרתק זה, אך לא להכשיר את בוגריהן לטיפול בשיטה, כוללות מפגשים ספורים בלבד ונמשכות בין חודש לשלושה חודשים. קורסים מעמיקים ומקיפים יותר, להכשרת מטפלים בפסיכודרמה, נמשכים בין שנה לשלוש שנים. לימודי תואר שני בטיפול באמנויות בהתמחות פסיכודרמה נמשכים בין שנתיים לשלוש שנים.
אם אתם מעוניינים ליהנות מלימודים מעשירים וחווייתיים אלו, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם להשתלב בקורס – יש לנו חדשות שוודאי תשמחו לשמוע: מכללות רבות בתחום מציעות בחירה בין לימודים בשעות היום לבין
לימודים בערב ובימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עובדים יכולים להשתלב בנוחות בקורס, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
תכנית הלימודים בקורס פסיכודרמה היא עשירה, מגוונת ומרתקת עד מאד: התלמידים בקורס נהנים הן מרכישת ידע עיוני ותיאורטי מקיף ומעמיק, הן מהשתתפות בשלל התנסויות מעשיות מפתחות, המקנות להם כלים ומיומנויות בתחום, לרבות השתתפות בפרקטיקום (בחלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום).
לימודי פסיכודרמה כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: פסיכותרפיה, כלים לאבחון והערכה פסיכולוגית, תיאוריה ופרקטיקה בעבודה קבוצתית, טיפולים פרטניים,
שילוב אמנויות בטיפול, יסודות הפסיכודרמה, תיאוריות ואסכולות מרכזיות בפסיכודרמה, יחסי מטפל – מטופל, אתיקה מקצועית, סוציומטריה וסוציודרמה, התיאטרון ככלי העצמה אישית וחברתית, דרמה תרפיה, פסיכודרמה עם אוכלוסיות שונות, ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים, המקנים לבוגרים את מיטב הידע, המיומנויות והכלים בתחום.
בוגרי קורס פסיכודרמה, העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. חלק מהמכללות בתחום מזכות את בוגריהן בתעודות המוכרות על ידי איגודים ישראליים ובינלאומיים רלוונטיים – כאיגוד FEPTO – האיגוד האירופי לפסיכודרמה, לדוגמא.