הלימודים בקורס הנחיית קבוצות מיועדים למעוניינים לקבל את מיטב הידע והכלים שיעזרו להם להנחות ולהוביל קבוצות. הלימודים מתאימים במיוחד לפסיכולוגים, מורים ואנשי חינוך,
מטפלים באמנות, עו"סים, יועצים ארגוניים, מנהלי משאבי אנוש וכו' – המעוניינים להרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם.
תנאי הקבלה ללימודי הנחיית קבוצות משתנים בין קורסים שונים בתחום – ובעוד חלק מהקורסים פתוחים רק לבעלי תואר ראשון רלוונטי או ניסיון תעסוקתי רלוונטי (פסיכולוגיה, טיפול באמנות, ייעוץ ארגוני,
אימון וכיו"ב), קורסים אחרים פתוחים גם בפני הקהל הרחב.
כמו כן, בדרך כלל נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה אישי או קבוצתי, הבודק את מידת התאמתם ללימודים ולעיסוק בתחום.
משך הלימודים בקורס הכשרת מנחי קבוצות משתנה בהתאם למטרות הלימודים, היקפם ועומקם, כמו גם בהתאם לדרגת ההכשרה ההתחלתית של המשתתפים (מטפלים מוסמכים או חסרי כל ניסיון בתחום) שכן מגוון הקורסים בתחום הוא רב, ולצד קורסים בסיסיים, הנמשכים כחצי שנה עד שנה בלבד, קיימים גם קורסים מקיפים ומעמיקים במיוחד (הכוללים לימוד של מגוון תיאוריות, שיטות וכלי טיפול) - בהם נמשכים הלימודים כשלוש שנים.
אם אתם רוצים להשתלב בלימודים מרתקים אלו, אך חושבים כי סדר יומכם העמוס והמלא יקשה עליכם להשתלב בקורס – יש לנו חדשות שתשמחו לשמוע – מכללות רבות בתחום מציעות לכם אפשרות ל
לימודים בשעות הערב ואחר הצהריים (ולעיתים אף בימי שישי בבוקר), כך שגם אנשים עובדים (ואנשים עסוקים אחרים) יכולים להשתלב בלימודים בנוחות, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
תכנית הלימודים בקורס הנחיית קבוצות היא עשירה למדיי, ומשלבת בין לימודים עיוניים ותיאורטיים מרתקים לבין שלל התנסויות מעשיות. בחלק מהמכללות אף נהנים התלמידים מהשתתפות בסטאז' (פרקטיקום) בו הם זוכים להנחות קבוצה, על כל השלבים השונים של התפתחותה.
לעיתים קרובות כוללים לימודי הנחיית קבוצות את התכנים הבאים: בניית קבוצה, שלבי התפתחות בקבוצה, סוגי קבוצות, תפקידים בקבוצות, קבוצות תמיכה מול ציוותי עבודה, סגנונות תקשורת בקבוצה, הקשבה פעילה, הקשבה נטולת שיפוטיות, קבלת השונה, טיפול בהתנגדויות, תפקיד המנחה, סגנונות הנחייה, ריבוי תרבויות בקבוצה, הקבוצה כמשאב העצמה אסטרטגיות לקידום תהליכים בקבוצה, תהליכי סיכום וסיום ועוד.
בוגרי קורס הנחיית קבוצות, העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
לבוגרי קורס מנחי קבוצות נפתחות אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות: בארגונים חברתיים המקדמים שיח בין קבוצתי או דיאלוג בין תרבותי, ברשויות השלטון המקומי הרוצות לקדם את נושא הרב תרבותיות וקבלת השונה, בגופים שונים שעיסוקם המרכזי הוא קונפליקטים ופתרונם, בעמותות חברתיות לקידום אישי וחברתי, במחלקות הרווחה, מתנ"סים, בתי ספר וחברות כוח אדם ועוד.
בוגרי הקורס אשר הינם מטפלים מוסמכים (פסיכולוגים, עו"סים, מטפלים באמנות וכו') יוכלו אף להתחיל להעביר קבוצות טיפול להתמודדות עם בעיות, הפרעות וקשיים שונים.