הלימודים בקורס סייעות לחינוך מיוחד מתאימים לכל מי שמחפש מקצוע עם שליחות – מקצוע בו הוא יוכל לתרום רבות לאיכות חייהם, התקדמותם והתפתחותם של ילדים הסובלים מבעיות שונות.
אם אתם מתעניינים בלימודים אלו, אולי תגלו עניין גם בלימודים בקורס הכשרת סייעות, קורס מטפלות סוג 1 או 2, תואר ראשון בחינוך מיוחד, או מגוון קורסים נוספים
מתחומי הטיפול, ההדרכה וההוראה.
הקבלה ללימודי סייעות לחינוך המיוחד כוללת, ברוב רובם של המקרים, את הדרישות הבאות: השלמת 12 שנות לימוד (לעיתים קרובות נדרשת תעודת בגרות מלאה) ומעבר של ריאיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודים ולעיסוק בתחום.
הלימודים בקורס סייעות בחינוך המיוחד כוללים, בדרך כלל, בין 180 ל-220 שעות לימוד אקדמיות, והם נמשכים בין חצי שנה לעשרה חודשים – בהתאם לסך שעות הלימוד הכולל ומתכונת הלימודים – מספר המפגשים השבועיים ואורכו של כל מפגש ומפגש.
אם אתם מעוניינים להשתלב בלימודים אלו, אך חושבים כי תתקשו לעשות כן, עקב סדר יומכם העמוס, יש לנו חדשות טובות עבורכם: מכללות רבות מציעות אפשרות בחירה בין לימודים בשעות היום לבין
לימודי ערב וימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עובדים (ואנשים עסוקים אחרים) יכולים להשתלב בלימודים בנוחות ובקלות, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
לימודי הכשרת סייעות לחינוך המיוחד דואגים לצייד את בוגריהם במיטב הידע, המיומנויות והכלים הדרושים לסייע המקצועי והאיכותי. התלמידים בקורס נהנים הן מרכישת ידע עיוני ותיאורטי רב בתחום, כמו גם מרכישת שלל כלים ומיומנויות מעשיים, כך שהכשרת הבוגרים הינה לעילא ועילא.
בדרך כלל כוללים לימודי סייעות לחינוך המיוחד את התכנים הבאים: מבוא לחינוך מיוחד; אטיולוגיה ומאפיינים -הכרת הלקויות המורכבות – פיגור, אוטיזם,
הפרעות קשב וריכוז ונכויות מוטוריות על פני רצף הגיל והתפקוד; פסיכולוגיה; ליקויי למידה ושיטות טיפוליות; לחץ ומשבר; קשיים חברתיים; הפרעות נפשיות; שיטות עבודה; עבודה בצוות רב מקצועי; עבודת הסייעת; מוכנות; דרכי התערבות - הכרה והבנה של גישות ודרכי התערבות השונות; יישומם של עקרונות דרכי התערבות - התאמת תכניות התערבות ועוד.
בוגרי קורס סייעות לחינוך המיוחד, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים (לרבות מעבר מוצלח של מבחני הסיום), יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. מכללות אחדות אף מזכות את בוגריהן בתעודת מגיש עזרה ראשונה.
לאחר סיום הלימודים וקבלת תעודת ההסמכה יוכלו הבוגרים להשתלב במגוון העבודות בתחום – בגני ילדים ובתי ספר, מעונות וצהרונים, במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית כאחד. כיוון שיותר ויותר ילדים מאובחנים כסובלים מהפרעות שונות (קשיי קשב וריכוז, הספקטרום האוטיסטי וכו'), הדרישה לסייעות מקצועיות בחינוך המיוחד היא רבה – ובוגרי הלימודים מצליחים, בדרך כלל, להשתלב בעבודה בתחום במהירות ובקלות.
בוגרים המעוניינים להמשיך להתפתח מקצועית יכולים לפנות ללימודים ב
קורס מטפלות סוג 1 ו-2, או אף להמשיך ללימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד או חינוך לגיל הרך.