הסחר הבינלאומי הוא אחד הגורמים החשובים להנעת הכלכלה העולמית – אם תנסו לדמיין כיצד היו נראים חיינו ללא יכולת לייבא ולייצא מוצרים מכל (ולכל) רחבי העולם, תתחילו להבין את התלות המוחלטת שלנו בתקינות הליכי מעבר הסחורות בין הארצות השונות.
תהליכי הגלובליזציה המואצים שעבר העולם בשנים האחרונות הגבירו, כמובן, את החשיבות שבניהול יעיל של הסחר הבינלאומי, והובילו לשלל שינויים בתהליכים המרכיבים את סחר זה.
אחת הדרכים הנפוצות, היעילות והבטוחות למעבר סחורות ומוצרים בין מדינה למדינה ובין יבשת ליבשת, היא דרך הים, ועל כן ציי ספינות חוצים את האוקיינוסים מידי יום ביומו, כשבקרבן טובין שונים.
כפי שניתן לשער, ניהול של צי ספינות לצורך מסחר ימי אינו פשוט במיוחד, וגורמים רבים שותפים להליך העברת הסחורות. על מנת לשלוט ולפקח על הליך מורכב זה בצורה אופטימלית, ועל ה
ביטוחים הייחודיים לו, נדרשת היכרות מעמיקה עם כל הגורמים הרלוונטיים, ידע נרחב בנושא, ושלל כלים ומיומנויות ייחודיים, שיעזרו לשלוט על בהליך המורכב של הסחר הימי.
כיוון שהסחר הימי אף נתון לשינויים מפליגים – גם מי אשר עוסק בתחום, ואף נחשב כמומחה בניהול ספנות, זקוק, מידי פעם, להשתלמות קצרה אשר תעדכן אותו בהתפתחויות האחרונות בתחום.
קהל היעד ללימוד ניהול ספנות הוא עובדי חברות ספנות, יבואנים ויצואנים, מנהלי תפעול, שמאים, אנשי כספים ו
הנהלת חשבונות, עובדי הנמלים ועובדי חברות התובלה, המעוניינים להתמקצע בתחום. כן מיועדים הלימודים למנהלי ספנות, המעוניינים להתעדכן בהתפתחויות ובחידושים האחרונים בתחום. הקהל הרחב, המתעניין בנושא, מוזמן אף הוא ללימודים מרתקים אלו.
רובם של הקורסים בתחום ניהול הספנות פתוחים בפני הקהל הרחב, ואין הם מציבים בפני המועמדים שום תנאי קבלה. בחלק מהמכללות נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה, הבודק את מידת התאמתם ללימודים.
הלימודים בקורס ניהול ספנות אינם לימודים ארוכים במיוחד, וברובן של מהמכללות נמשכים הלימודים בין 40 ל-60 שעות לימוד אקדמיות.
לימודי ניהול ספנות כוללים, בד"כ, את הנושאים הבאים: מבוא לתובלה ימית, מגמות עדכניות בתעבורה הימית, ספנות וכלכלה, סוגי נמלים, השירותים הניתנים בנמל, מגמות עדכניות בפיתוח נמלים, רפורמות בנמלים, מבנה הנמלים ותעריפים, קביעת דמי הובלה, הכדאיות הכלכלית של ההובלה, היבטי מיסוי, חוקים ותקנות, שטר המטען בסחר הבינלאומי, סוגי מטענים ואניות, חוזי חכירה, ביטוח מטענים, מינוחי המכר הבינלאומיים, תפקיד המשלח הבינלאומי, ספנות ואיכות הסביבה, מטענים מסוכנים,
ניהול משא ומתן, סיורים מקצועיים, ועוד.
בוגרי לימודי ניהול ספנות, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הקורס, יהיו זכאים לקבל תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים בו השלימו את לימודיהם.
לסיכום, אם אתם עובדים בתחומי הספנות או הסחר הבינלאומי ובתחומים המשיקים להם, וברצונכם להתקדם לתפקידי ניהול – קורס ניהול ספנות מיועד עבורכם. גם אם אתם כבר אוחזים בתפקידי ניהול בתחום, אך מעוניינים להתעדכן בהתפתחויות, בשינויים ובחידושים האחרונים בתחום זה – תוכלו להפיק המון מלימודים חשובים אלו.
אז בואו להשתלב בלימודים שיסייעו לכם להתמודד בהצלחה עם שלל האתגרים בתחום ניהול הספנות – בואו לקבל את מיטב הידע, הכלים והמיומנויות הדרושים לכם בקורס ניהול ספנות.