הלימודים בקורס חשמלאי מעשי מיועדים לאנשים בעלי כישורים טכניים טובים, המעוניינים לפצוח בקריירה בעולם החשמל, אשר קורס זה מהווה שלב בסיסי חשוב בדרך לקריירה מפוארת בתחום.
אם אתם מתעניינים בלימודי חשמלאי מעשי, אולי תגלו עניין גם בלימודים נוספים מתחומי החשמל – לימודי הנדסאי חשמל, קורס חשמל ואלקטרוניקה ברכב,
קורס חשמלאי מוסמך וכיו"ב.
תנאי הקבלה ללימודים בקורס חשמלאי מעשי אינם נחשבים לגבוהים במיוחד, ולמרבית המכללות בתחום ניתן להתקבל באם אתם בוגרי 11 שנות לימוד (מכללות אחדות דורשות 12 שנות לימוד – ולעיתים אף תעודת בגרות – ואילו מכללות אחרות מאפשרות להתקבל גם עם 9 שנות לימוד בלבד).
כמו כן, לעיתים קרובות, נדרשים המועמדים להיות בעלי ניסיון מעשי בעבודות בתחום החשמל.
הלימודים בקורס חשמלאי מעשי נמשכים בין חצי שנה לשנה וחצי, בהתאם למתכונת הלימודים בקורס – מספר המפגשים השבועיים ואורכו של כל מפגש.
אם אתם מעוניינים ליהנות מלימודים אלו, אך אינכם בטוחים כי תמצאו די זמן פנוי על מנת להשתלב בקורס – יש לנו חדשות שוודאי תשמחו לשמוע: מכללות רבות בתחום מציעות אפשרות בחירה בין קורסים בשעות היום לבין
קורסים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עובדים יכולים להשתלב בלימודים בנוחות, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
תכנית הלימודים בקורס חשמלאי מעשי היא עשירה ומגוונת, והתלמידים בקורס נהנים הן מרכישת ידע עיוני ותיאורטי מקיף בתחום והן מביצועם של שלל תרגולים והתנסויות מעשיות בעבודה בתחום.
לעיתים קרובות כוללים לימודי חשמלאי מעשי את התכנים הבאים: תורת החשמל, אלקטרוניקה תעשייתית, מכונות לזרם ישר, טכנולוגיה שרטוט סכמאטי בחשמל, מערכות פיקוד ובקרה בתעשייה, בטיחות בעבודה, עזרה ראשונה, מתקני מתח נמוך, מעגלי כוח והתנעת מנועים, יסודות האלקטרוניקה, מכונות לזרם חילופין, תכנון ותחזוקה של מתקני חשמל, מתקנים ביתיים, שנאים, חוקים ותקנים בחשמל, הכרת מכונות חשמליות שונות ועוד.
בוגרי קורס חשמלאי מעשי, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם, ולרישיון "חשמלאי עוזר" מטעם משרד התמ"ת. לאחר צבירת ניסיון מעשי בעבודה בתחום – יוכלו הבוגרים לקבל את צעודה מקצועית של "חשמלאי מעשי" מטעם משרד התמ"ת.
הביקוש לחשמלאים מעשיים הוא רב ובוגרי הלימודים יכולים להשתלב בעבודות בחברת החשמל וחברות תשתיות חשמל, בעבודות בחברות אחזקה, בעבודה תחת פיקוחו של חשמלאי בכיר וכו'. כן יכולים הבוגרים לעבוד כעצמאיים בתחום (רק לאחר שיקבלו את רישיון חשמלאי מעשי – ולא כל עוד הם אוחזים ברישיון חשמלאי עוזר בלבד).
רישיון חשמלאי מעשי מהווה רק את תחילת הדרך לקריירה בעולם החשמל, ובוגרים המעוניינים להמשיך ולהתקדם בתחום יכולים, להרחיב את הסמכתם ולהשתלב בעבודות בכירות יותר, יכולים לפנות ללימודים בקורס חשמלאי מוסמך, קורס חשמלאי ראשי,
קורס חשמלאי מתח גבוה או אף בלימודי הנדסת חשמל ולימודי הנדסאי חשמל.