אם בעבר הלא מאד רחוק האכילה בחוץ התרחשה לעיתים נדירות יחסית, ומרבית האנשים אכלו מידי יום ביומו בישולים אשר הוכנו במטבחם הפרטי, כיום רבים מהציבור אוכלים חלק ניכר מארוחותיהם בחוץ – בין אם בחדר האוכל של העבודה, בין אם בשירותי קייטרינג, ובין אם במסעדות. ואכן – מידי שבוע נפתחים מסעדות ושירותי קייטרינג חדשים, וההוצאה החודשית על אכילה בחוץ נמצאת בשנים האחרונות במגמת עלייה.
עקב כך, הביקוש למנהלי מטבחים נמצא אף הוא בעלייה מתמדת, שכן כל מטבח מוסדי זקוק למנהל איכותי.
ניהול מטבחים היא עבודה הכוללת אחריות רבה, שכן על מנהל המטבח לדאוג הן להנאת הסועדים, הן לרווחים של המוסד בו הוא מועסק, והן לבטיחות ולהיגיינה של העובדים במטבח. כיוון שהעוסקים בתחום נדרשים לכישורים רבים, מנהלי מטבחים איכותיים הינם מבוקשים במיוחד בשוק העבודה.
אם גם אתם נמשכים לתחומי הבישול והקולינריה, אך גם לתחומי ניהול וכלכלה, תוכלו לשלב את תחומי עניין אלו יחדיו בעבודה כמנהלי מטבחים מוסדיים.
כדיי לקבל הכשרה יסודית ומלאה בתחום, כך שתוכלו להשתלב במהירות וקלות בשלל העבודות בענף, מומלץ להירשם לקורס ניהול מטבח מוסדי, המקנה, תוך זמן קצר יחסית, את כל הידע והכלים הדרושים להשתלבות בתחום. אז בואו ללמוד באחד מהקורסים בנושא, ותרכשו מקצוע נחשק ורווחי.
קורס ניהול מטבח מיועד למנהלי מערכות הזנה, קבלני מזון, מנהלי מטבחים, מנהלי חברות קייטרינג, מנהלים הנדרשים לשירותי הסעדה, ול
שפים וטבחים המעוניינים להתמקצע בתחום.
בדרך כלל נדרשים המועמדים ללימודים בקורס מנהלי מטבח ומערכות הזנה להיות בני 18 ומעלה, עם ידע וניסיון בתחום המזון וההסעדה.
הלימודים בקורס ניהול מטבח מוסדי כוללים, בדרך כלל, בין 10 ל-30 מפגשים (בין 50 ל-100 שעות לימוד אקדמיות).
אם אתם מתעניינים בלימודי ניהול מטבח, ודאי תשמחו לדעת כי רבות מהמכללות בתחום מציעות
מסלולי לימוד בשעות הערב, בנוסף למסלולי הבוקר, כך שגם אנשים עובדים יכולים להשתלב בקלות בלימודים אלו.
קורס ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה כולל מגוון נרחב של נושאי לימוד.
ברוב רובם של הקורסים בתחום נלמדים הנושאים הבאים: מהות המטבח המוסדי, מגמות חדשניות ועדכניות בניהול המטבח, מבנה המטבח, ציוד וכלים, אחזקת ותחזוקת הציוד, תכנון תפריטים, פחת מזון, שיטות בישול, תמחור התפריט, ניהול כוח האדם, מדידת העבודה, ניהול המלאי, בקרת מזון, ניהול פיננסי, דיני עבודה, דיני חוזים, תברואת מזון, חוקים ותקנות רלוונטיים, בקרת איכות, טיפול בתלונות, בטיחות במטבח,
תזונה נכונה, ועוד מגוון נושאי לימוד.
בוגרי קורס מנהלי מטבח, העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים, זכאים לתעודת "מנהל מטבח מוסדי" (לעתים מקבלים הבוגרים תעודת "מנהל מערכות הזנה") מטעם המוסד בו למדו. תעודה זו מהווה יתרון עת הקבלה לעבודה בתחום.
לסיכום, אם אתם מעוניינים בעבודה נדרשת, רווחית ומרתקת, המשלבת בין תחומי הקולינריה, הכלכלה, ה
לוגיסטיקה וניהול העובדים – קורס ניהול מטבח מוסדי יכול להתאים לכם מאד.
לימודים אלו יקנו לכם את כל הידע, הכלים והמיומנויות הדרושים למנהל מטבח איכותי ומקצועי, ויכשירו אתכם להשתלבות בשלל העבודות בתחום – במסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג, מטבחים של מקומות עבודה וארגונים ועוד.