מידע כללי
הגבינות הן מאכל פופולארי במיוחד ברחבי העולם המערבי, ומהוות חלק כמעט בלתי נפרד בתפריטם היומיומי של רבים בציבור.
עולם הגבינות הוא עולם עשיר וגדול במיוחד, ומאות סוגים שונים של גבינות נאכלים מידי יום ברחבי העולם. ישראל, בהיותה ארץ זבת חלב (בין היתר) היא מעצמת גבינות קטנה, ומידי שנה מיוצרים בה מעל ל-120 אלף טון של גבינות מחלב פרה בלבד.
צריכת הגבינות הישראלית אינה נמוכה כלל וכלל אף היא, ובדרך כלל מדורגת ישראל בתחילת העשור השני של צריכת הגבינות העולמית פר נפש. ואכן, קשה לדמיין ארוחת בוקר ישראלית ללא הגבינה הכלולה בה, וכולנו היינו עדים לסערת הנפש הציבורית המתעוררת כל אימת שעולים מחירי החלב והגבינה, והמחאה הציבורית הגדולה של 2011 אף זכתה לכינוי "מחאת הקוטג'" על שם הגבינה המפורסמת.
אם גם אתם נמנים על חובבי הגבינות, ודאי תשמחו לשמוע כי אתם יכולים ללמוד להכין רבים מסוגי הגבינות החביבים עליכם במו ידיכם! הקורסים להכנת גבינות יספקו לכם את כל הידע, הכלים והמיומנויות הדרושים על מנת ליצור גבינות איכותיות וטעימות במיוחד.
אז למה אתם מחכים? הירשמו לקורס הכנת גבינות, ותתחילו ללקק את האצבעות.
קהל יעד
לימודי הכנת גבינות מיועדים לכל מי שמעוניין לקבל את מיטב הידע, הכלים והמיומנויות להכנת גבינות באופן עצמאי – בין אם ברצונו להכין גבינות למען עצמו, משפחתו וחבריו בלבד, ובין אם ברצונו לייצר גבינות בוטיק ל
שיווק.
כן מיועדים הלימודים לשפים, טבחים ובעלי מחלבות המעוניינים להתמקצע בתחום הכנת הגבינות.
לצד הקורסים הבסיסיים בתחום, המיועדים למי שהינו חסר כל ידע וניסיון בגבנות, קיימים גם קורסים מתקדמים ומקצועיים יותר (כגון קורס גבנות), המיועדים למי שצבר מעט ניסיון בהכנת גבינות, כמו גם למי אשר למד בקורסים הבסיסיים בתחום.
משך לימודים
משך הלימודים בקורס ייצור גבינות תלוי, כמובן, בהיקפו ועומקו של הקורס – בעוד מרבית הקורסים בתחום כוללים בין 6 ל-10 מפגשים, קיימים גם קורסים קצרים במיוחד, הכוללים מפגש אחד או שניים בלבד, כמו גם קורסים ארוכים ומעמיקים במיוחד, הנמשכים כשנה ויותר, ומיועדים להכשיר גבנים מקצועיים לכל דבר ועניין.
רבים מהקורסים בתחום נערכים בשעות ומועדים גמישים במיוחד (
בשעות הערב ובימי שישי), ולעיתים אף ניתן לתאם קורסים בעלי מערכת שיעורים אישית, הנקבעת ישירות מול המכללה, ובה הן מספר המפגשים והן מועדיהם מותאמים לצרכי הנרשמים.
נושאי לימוד
קורס להכנת גבינות כולל, בדרך כלל, מגוון עשיר של נושאי לימוד מרתקים, כמו גם התנסות מעשית בהליכי ייצור הגבינה.
לימודי הכנת גבינות כוללים, בד"כ, את הנושאים הבאים: ההרכב הכימי ותכונותיו של החלב, חומרי הגלם להכנת גבינות, היכרות עם הציוד הנדרש, תהליכי ייצור, בקטירולוגיה של החלב, מרקמים, בדיקות איכות, פיסטור על פי התקנים הישראליים, ועוד.
לצד הלימודים העיוניים, חלק נרחב מהלימודים מוקדש לחלק המעשי, הכולל התנסות בהכנת גבינות שונות – החל מהשלב הראשוני ועד הטעימה הסופית.
חשוב לציין כי קורסים שונים מתמקדים בהכנת סוגי גבינות שונים, ועל כן מומלץ לברר טרם ההרשמה ללימודים מהם סוגי הגבינות אשר הכנתן נלמדת במהלך הקורס.
אפשרויות המשך לימודים
לאחר שתשלטו בכל סודות הכנת הגבינות, תוכלו לפנות ללמוד להכין שלל מאכלים ומשקאות נוספים ב
קורס הכנת בירה, קורס שוקולד, קורס ייצור יין וכיו"ב.
סיכום
לסיכום, אם גם אתם נמנים על חובבי הגבינות, ודאי תשמחו לדעת להכין שלל סוגי גבינות במטבחכם הפרטי, וודאי תשמחו לשמוע כי אין תהליך ההכנה מסובך ומורכב כפי שנדמה, וכי לאחר לימודים קצרים יחסית (אשר הינם חוויה נעימה בפני עצמה) תוכלו גם אתם להוציא תחת ידיכם גבינות טעימות במיוחד.
לימודים בקורס הכנת גבינות מתאימים הן למי שמעוניין בהעשרה אישית לצרכיו האישיים, והן למי שמעוניין בהתמקצעות בתחום, וברצונו להתחיל בייצור גבינות בוטיק לשיווק, שכן, בדומה לעולם הגבינות הנרחב והעשיר, כך גם עולם הקורסים להכנת גבינות – כל אחד יכול למצוא את הקורס (ואת הגבינה) הקולע לטעמו וצרכיו.