הלימודים בקורס הכנה לבגרות מיועדים למי שמעוניין להתקבל ללימודי תואר ראשון – אך חסר תעודת בגרות מלאה, או שהוא בעל ציונים נמוכים מידי בבגרות, המונעים את קבלתו ללימודים בהם הוא חושק.
אם אתם מתעניינים בלימודי הכנה לבגרות, אולי תגלו עניין גם ב
קורס פסיכומטרי, קורס SAT או קורס הכנה למבחנים אחרים.
בדרך כלל אין תנאי קבלה ללימודים בקורס השלמת בגרות, אך בחלק מהקורסים יהיה עליכם להיות בעלי ידיעות בסיסיות בתחום בכדי שתוכלו להפיק מהלימודים את המיטב (כדיי להצליח ב
קורס הכנה לבגרות בפיזיקה, לדוגמא, יהיה עליכם להיות בעלי ידע בסיסי בפיסיקה ומתמטיקה).
בחלק מהקורסים נערכים מבחני קבלה או מיון – במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודים בקורס.
קיימים קורסים רבים להכנה לבגרות – וניתן למצוא קורס הכנה עבור כמעט כל מקצוע הנלמד לבגרות. מסלולי הלימודים הפופולאריים והמבוקשים ביותר להכנה לבגרות הם אלו הכוללים את מקצועות החובה (
מתמטיקה, אנגלית, לשון והבעה עברית, אזרחות, היסטוריה, ספרות ותנ"ך), אך גם כמה ממקצועות הבחירה זוכים לפופולאריות רבה – ביולוגיה, כימיה, פיסיקה, ערבית וצרפתית.
כמו כן, את מרבית המקצועות הנזכרים לעיל ניתן ללמוד במספר רמות: ברמה של שתיים או שלוש או יחידות לימוד (המינימום הנדרש במקצועות החובה), או ברמה מורחבת – של 4 ו-5 יחידות לימוד, המזכה את התלמיד בבונוס, התורם רבות להעלאת הממוצע בתעודת הבגרות.
משך הלימודים בקורס הכנה לבחינות הבגרות משתנה, כמובן, בהתאם לקורס הספציפי ורמתו (קורס הכנה לבגרות במתמטיקה ברמת 5 יח"ל, לדוגמא, הוא ארוך יותר מ
קורס הכנה לבגרות בהיסטוריה ברמת 2 יח"ל). על אף הבדלים אלו – לימודי הכנה לבגרות אינם ארוכים בדרך כלל, וברוב המקרים הם נמשכים פחות מחצי שנה.
אם אתם מעוניינים ליהנות מלימודי השלמת בגרויות, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם להשתלב בלימודים, יש לנו חדשות טובות עבורכם: מכללות ומוסדות לימוד רבים מציעים אפשרות ללימודים בשעות הערב ואחר הצהריים, או בימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עסוקים במיוחד – דוגמת עובדים במשרה מלאה, יכולים להשתלב בלימודים בנוחות, בשעות והזמנים המתאימים להם ביותר.
הלימודים בקורס הכנה לבגרות אינם מסתפקים רק בהרצאות עיוניות מטובי המורים בתחומם, אלא כוללים גם תרגול מעשי רב – והתלמידים בקורס נהנים מהשלמת בחינות לדוגמא ובחינות משנים קודמות, כך שכשהם מגיעים לבחינה עצמה הם אוחזים במיטב הידע הדרוש להצלחה, ואף יודעים בדיוק מה מצפה להם, ועל כן הם יכולים להיות רגועים ושלווים (יחסית).
שיטות הלימוד - תכננו את תהליך הלמידה מראש ; למדו בקול רם - בין אתם לומדים לבד ובין אם בקבוצה- הדיבור בקול מסייע לזכירת החומר ; צרו לעצמכם סיכומים ויזואליים ככל הניתן, הכוללים תרשימי זרימה, טבלאות וגרפים ; חלקו את החומר לנושאים וכל נושא סכמו בנקודות ; היעזרו במבחני בגרות של שנים קודמות ; תמצתו את הסיכומים לראשי פרקים ; נטרלו הסחות דעת וגירויים כטלוויזיה וסמארטפון והשתדלו להיות ממוקדי מטרה.
בלילה שלפני המבחן - העניקו לעצמכם שינה טובה ומספיקה בלילה שלפני הבחינה ; אם אתם מתקשים להירדם תרגלו הרפיית שרירים, שתו חלב חם והאזינו למוזיקה מרגיעה.
ביום הבחינה - מומלץ לא ללמוד ביום הבחינה; אכלו ארוחת בוקר משביעה א לא מכבידה כיוגורט עם גרנולה או שתי פרוסות לחם, חביתה וירקות. קחו איתכם לבחינה פירות, שוקולד ומים- הללו ייתנו לכם אנרגיה מידית ודלק כאשר תחושו צורך בכך וכמובן- צאו מהבית בזמן - עדיף להקדים הרבה מלאחר מעט.